Kiseli krastavčići na grčki način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
14/12/2017
"Kiseli krastavčići kao kiseli krastavčići, jednostavno treba da se konzumiraju sa uzom i u hladu drveta smokve!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopite očišćene kornišone 2-3 sata u vodi. Odsecite im pažljivo krajeve i spremite tegle. Na dno svake stavite po jedan list smokve.

Poređajte krastavčiće u tegle što je moguće gušće. Na svaku teglu se stavlja 1 kašika soli + količina vode do ivice tegle. Odozgo stavite po još jedan list smokve i čvrsto zatvorite teglu.

Ostavite tegle da odstoje 2-3 dana na svetlu - salamura treba da postane mutna. Nakon toga prebacite tegle s krastavčićima na hladno. Za desetak dana treba da se izbistre i da budu spremni za konzumiranje.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#221907
Korisnik#221907
25.11.2018 21:16
Recept je skroz netacan, pokusao sam da spremim, i nema blage bacajte pare
...
2
0