Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač s prazilukom i paradajzom u rerni

Pirinač s prazilukom i paradajzom u rerni

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Pirinač s prazilukom i paradajzom u rerni
Fotografije: Ralitsa Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Posna iskušenja za sve koji su rešili da čuvaju tradiciju Božićnog ili Uskršnjeg posta"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 3 - 4 struka
  • paradajz - 4 - 5 kašika, iz tegle
  • šargarepe - 2 komada
  • so
  • peršun
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo praziluk na kriške. Stavljamo ga u tiganj, dodajemo ulje i očišćene i na sitno isečene šargarepe.

Dinstamo oko 4-5 minuta, nakon toga dodajemo očišćen i opran pirinač. Pržimo dok pirinač ne postane staklast, nakon toga sklanjamo s vatre.

Solimo, dodajemo peršun, dobro promešamo i sipamo u malu posudu za pečenje. Dodajemo paradajz, ponovo mešamo dobro, nakon toga dolivamo dve šolje vrele vode.

Pečemo u rerni na 250 stpeni dok ne bude gotovo. Ako je neophodno tokom pečenja dodajemo još vrele vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: