Način pripreme
U posudi se razbiju jaja, dodaje se šećer i meša se žičanom mutilicom. Dodaje se ulje, vanila, cimet, neskvik, med i ponovo se meša dobro viljuškom. Dodaju se brašno i soda, zamesi se testo da se ne lepi.
Podeli se na dva dela (lakše se radi) i razviija se okrugla kora. Pomoću čaše 4-5 cm iseku se krugovi i poređaju preko papira za pečenje na rastojanju. Mogu da se iseku i cvetići, jeleni i drugi oblici. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 8 minuta i izvadi se da se ohlade.
Marmelada se razredi sa malo vode, da može da se maže, i kolačići se lepe dva po dva. Poređaju se na rešetku.
Zagreva se maslac da se istopi, dodaje se tečna čokolada i meša se u ujednačenu smesu da bude tečna. SIpa se u kornet od papira za pečenje sa blago odsečenim vrhom. Ukrašava se svaki medenjak istopljenom čokoladom poput rešetke slučajno i ostavlja se da se stegne.
Poređaju se u kutiju i ostavljaju do praznika.
Ukusnije medenjake nisam pravila.
Srećni praznici!