Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač Agnesa - Agnesice

Kolač Agnesa - Agnesice

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Kolač Agnesa - Agnesice1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Ništa ne kaže iskrenije Volim te od Agnesica, serviranih sa šoljom aromatične kafe"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 belanca + 4 žumanca
  • orasi - 1 šolja, mleveni (200 g)
  • brašno - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • čokolada - 1 komad, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mikserom meki maslac i šećer u vazdušast krem. Dodajte im belanca umućena u sneg i pažljivo promešajte s orasima i brašnom.

Sipajte smesu u podmazan pravougaoni kalup ili posudu za pečenje. Stavite da se ispeče u umereno zagrejanoj rerni.

Umutite dalje žumanca i šećer u prahu dok ne pobele. Sipajte smesu preko ispečenog kolača i sačekajte da se stegne.

Istopite na vodenoj pari čokoladu sa 1 kašikom vode i pomoću viljuške napravite kao da je čokolada poprskana po kolaču Agnesa.

Agnesice isecite na rombove i servirajte.

Kolač Agnesa ide odlično uz popodnevnu kafu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: