Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Uvijena torta s mlečnim kremom

Uvijena torta s mlečnim kremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Uvijena torta s mlečnim kremom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ne moraju samo pite da budu uvijene, ima i uvijenih torti, i one su najukusnije torte koje možete da probate"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 i po šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 8 kašika
  • brašno - 6 kašika
  • sveže mleko - 1 litar
  • vanila - 1 komad
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru, umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem ili dok skoro ne utrostruče obim.

Dodajte ulje, vanilu, i promešajte, pomešajte prosejano brašnos praškom za pecivo i dodajte ih u smesu, u etapama i uz neprestano mešanje.

Postaviite kvadratni posudu za pečenje (koristim onu iz rerne) papirom za pečenje, namažite papir s malo ulja i rasporedite smesu ravnomerno preko njega.

Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok kora ne dobiije zlatastu boju. Ohladite koru i isecite na 4 jednake i duge trake.

Dok se kora hladi, pripremite krem. U šerpu stavite jaja, šećer i brašno, promešajte. Dodajte im u tankom mlazu i uz neperestano mešanje hladno sveže mleko. Stavite šerpu na umerenu ringlu i kuvajte uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skinite šerpu sa ringle i dodajte vanilu i maslac i mešajte dok se maslac potpuno ne istopu i usvoji u ujednačenu smesu.

Namažite isečene trake vrelim kremom, prvu traku uvijte u rolat i stavite u odgovarajući tanjir, a ostale mažite i uvijajte oke nje.

Preostalim kremom mažite tortu odozgo i sa strane, pospite orasima istucanim na krupno i ostavite da se ohladi potpuno nekoliko sati.

Sjajna domaća torta s domaćim kremom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: