Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Slatka punjena bundeva za Božić

Slatka punjena bundeva za Božić

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Slatka punjena bundeva za Božić
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Nadam se da će se Deda Mraz setiti da nam donese novu odeću, jer zbog ove slatke punjene bundeve stara će se upropastiti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - mala, 1 komad
  • suvo grožđe - 150 g
  • jabuke - 1 komad + 1 za ukras
  • med - 3 kašike
  • ovsene pahuljice - 2 kašike
  • ratluk sa orasima - 2 komada
  • cimet - 2 kašike
  • orasi - 1/2 šolje
  • rum - 20 - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Orahe istucamo i provučemo kroz mašinu.

Operemo, oljuštimo i očistimo jabuke dok jednu isečemo na sitno, a drugu na tanke kriške.

Ratluk isečemo na sitne kocke.

Sve sastojke pomešamo u posudi i dodajemo cimet i med. Dobro promešamo.

Očistimo iznutra bundevu i punimo je gotovom smesom. Skroz odozgo poređamo isečene tanke kriške jabuke i stavljamo i suvo grožđe, posipamo cimetom preko njega.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo. Ako je potrebno odozgo stavljamo foliju, da ne pregore kriške i suvo grožđe.

Bundevu serviramo ohlađenu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: