Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Dinstani kiseo kupus sa sirovom kobasicom

Dinstani kiseo kupus sa sirovom kobasicom

ZoriZori
Guru
8932865k
Dinstani kiseo kupus sa sirovom kobasicom
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"I da ne zaboravite domaće vino, jer je greh da se ovo ukusno seosko jelo konzumira bez njega"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • kobasica - 600 g, sirova
  • beli luk - 5 čenova
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • paradajz pire - 4 kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • piment - 7 - 8 zrna
  • ulje - 100 ml
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • sok od kupusa - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se oljušti, iseče na krupne kriške i blago se zaprži u ulju u dubljoj šerpi.

Nakon što postane zlatast, dodaje mu se sirova kobasica isečena na parčiće. Čim se malo zarumeni, kobasica se izvadi iz masnoće.

U istu masnoću se stavlja kiseli kupus, isečen na krupno. Proprži se blago, dodaje se aleva paprika, biber, kumin, piment, ljuta aleva paprika i paradajz pire rastvoren u soku od kupusa.

Meša se, stavljaju se kobasica, lovorovi listovi i jelo se poklapa poklopcem i ostavlja da se dinsta 25 minuta na slabijoj ringli.

Servira se vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: