bonapeti.rs»Recepti»Pica»Testo»Testo za tanku i hrskavu picu

Testo za tanku i hrskavu picu

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
4801769
Testo za tanku i hrskavu picu
18/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
"Majstorija nije samo razvijanje pice, važno je i od kakvog testa ćete je zamesiti!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 i po šolje
  • voda - topla, 3/4 šolje
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - suv 1 i po kašičica
  • šećer - 1 i po kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Voda, maslinovo ulje, kvasac, so i šećer se promešaju dobro mikserom, dok se kvasac potpuno ne rastvori.

Dodajemo brašno i mešamo dok ga potpuno ne upije smesa. Nakon što se oblikuje lopta, prestanite da mešate.

Stavlja se testo u posudu ili veliki tanjir i pokriva se domaćinskom folijom, da se ne osuši.

Testo se ostavlja u frižider na 24 sata pre nego što se iskoristi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: