Način pripreme
U posudu se sipa brašno, razbije se jaje u sredinu i dodaje se šećer u prahu. Promeša se viljuškom, dodaje se meki maslac, kesica vanile i zamesi se srednje meko testo da se ne lepi.
Uvija se u foliju i ostavlja u frižideru 30 minuta. Izvadi se i kašičicom se grebe testo. Rukama se oformi, dok se jedan kraj zaobli, a drugi blago izoštri.
Viljuškom se blago pritiska odozgo da ostane šara. Tako oblikovani kolači se poređaju na papir za pečenje. Rerna se zagreje na 180 stepeni, peče se 12-15 minuta dok ne postane bledo roze.
Izvade se i dva po dva se lepe marmeladom od plavih šljiva.
U posudi se zagreva maslac u mikrotalasnoj nekoliko sekundi, da se istopi. Dodaju se bela i crna čokolada i meša se u glatku smesu.
Umače se zaobljeni deo kolača u čokoladu, a posle se uvalja u lešnike istucane na krupno.
Serviraju se ohlađeni.