Škampi, pečeni na soli

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
19/12/2017
"Savršenstvo je u detaljima i u jednostvnosti ovog jela "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano328
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Namažemo dno širokog tiganja sa malo malinovog ulja i ugrevamo na jakoj vatri.

2. Rasporedimo jedan sloj soli debljine oko 4 milimetra, tako da se ne vidi površina tiganja.

3. Sačekamo da se so ugreje i stavljamo škampe odozgo. Pečemo 4 minuta i okrećemo sa druge strane isto toliko vremena.

Znak da su gotovi je taj da "prsten" u blizini repa pobeli.

4. Gotove morske plodove poređamo u tanjir na podlozi od listova zelene salate po izboru, posipamo maslinovim uljem i ukrašavamo limunom.

Savet:

Nemojte skidati višak soli sa škampa. Lepo stoji, ako ima malo soli koja se zalepila po njima, a i kad se bude ljuštilo deo pada preko mesa i tako je ukusnije.

Serviramo sa lepim belim vinom ili rozeom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar