Način pripreme
Iseče se suvišna masnoća sa pačijih grudi i pravi se prorez po dužini mesa da se dobije džep.
Za nadev za magre isečemo na sitno ruzmarin, čen belog luka, narendamo koru limuna i sir parmezan, dodajemo biber i promešamo. Punimo pačije grudi smesom i zatvorimo čačkalicom proreze da ne izlazi nadev. Posolimo ih solju i biberom i ostavljamo sa strane da se začini i da meso odstoji na sobnoj temperaturi, da se ne bi smanjilo pri termičkoj obradi.
Za to vreme pripremamo garnirung od pirinča dugog zrna.
Pirinač se opere i ocedi od vode.
Zagreva se pileći bujon.
Luk se iseče na sitno i zaprži u maslinovom ulju. Dodaje se pirinač i nakon što postane poluprozračan, naliva se bujon. Dodaje se grančica ruzmarina i kuva se 10 minuta pod poklopcem. Nakon toga se isključuje ringla i pirinač se ostavlja još 10 minuta pod poklopcem. Posipa se solju i biberom, dodaje se narendan parmezan i meša se.
Za sos:
Crni luk i beli luk se oljušte i iseku na sitno. Paprika se očisti od semenki i takođe se iseče na sitno. Sve se zaprži u maslacu dok ne omekša povrće, dodaje se brašno i čim se proprži stavljaju se med i belo vino. Doliva se pileći bujon, začinjava se majčinom dušicom i ostavlja na smanjenoj temperaturi deset minuta, da se zgusne. Na kraju se posipa solju i biberom.
Za magre:
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje unapred.
Stavite magre kožom na dole u hladan tiganj, nakon toga povećajte temperaturu.
Držite meso tako dok se masnoća ne istopi (oko 5 minuta), nakon toga okrenite s druge strene na 1-2 minuta.
Prebacite ga u aluminijumsku foliju, oformite paketiće od njega i prebacite ih u posudu za pečenje u rernu na 6-8 minuta.
Ostavite gotovo meso da odstoji pre nego što ga isečete.
Oformite porcije garnirajući isečeno meso sa pirinčem dugog zrna i prelijte ga sosom.
Prijatno!