Đuveč sa pilećim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
21/12/2017
"Lako i ukusno - ne možemo da dočekamo da ga probate i da nas pohvalite "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 068
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • ulje - 4 kašike
  • povrće - 200 g, zamrznuti miks (grašak, šargarepa, boranija)
  • krompir - 4 - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • pradajz pire - 1 kašika
  • origano
  • peršun
  • biber
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se skuvaju u posoljenoj vodi, oceđeni se odvoje od kosti i iskidaju na krupne parčiće.

Zagreva se ulje, zaprži se sitno iseckan luk da omekša, dodaje se miks povrća i isečeni krompir.

Nakon 2-3 minuta dodaje se paradajz pire i aleva paprika, promeša se i naliva šolja vode i deo pilećeg bujona.

Proba se za ukus, ako je potrebno dodaje se so, biber i origano. Kuva se na umerenoj vatri dok povrće ne bude gotovo.

Ako ima dosta tečnosti, rastvori se malo brašna sa vodom i dodaje se u šerpu. Čim proključa gotovo je. Servira se sa isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar