Kapuska - kulinarska magija sa kupusom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
23/12/2017
"Kapuska - u prevodu - sjajna đakonija, koja će vas naterati da detaljno počistite ceo tanjir "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 523
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1/2 glavice (svež)
  • mleveno meso - 300 g , teleće ili jagnjeće
  • luk - 1 veća glavica
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • paprika - 1 komad, crvena, može i suva
  • paradajz pire - 1 kašika
  • kumin - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čili
  • voda - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.

Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se stavlja maslac s uljem, ostavlja se da se rastopi. Čim se zagreje, stavlja se mleveno meso i špatulom se gnječi da se podeli na paričiće.

Začinjava se biberom i kuminom. Proprži se dok ne promeni boju, dodaje se luk i prži se 5 minuta. Meša se, začinjava se prstohvatom soli i alevom paprikom po ukusu.

U posudu se stavlja kašika paradajz pirea sa malo tople vode (50 ml) i meša se. Dodaje se pire u šerpu, nakon toga se dodaje kupus i paprika.

Naliva se voda, stavlja se poklopac i ringla se smanjuje na srednju temperaturu. Ostavlja se pokriveno 20 minuta da se izdinsta, a kroz nekoliko minuta se otvara i meša.

Nakon tih 20 minuta, poklopac se sklanja, ako ima još vode kuva se još nekoliko minuta, dok tečnost skoro ne ispari. Jelo je gotovo kada na dnu skoro ne ostane tečnosti. Na kraju se pri serviranju posipa po želji ljutom tucanom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar