Posne paprike sa svežim kupusom

24/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Jedinstveno ukusno posno jelo koje će skupiti ovacije cele porodice "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano453
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 - 5 komada, suve
  • kupus - 1 manja glavica
  • pasulj - 400 g, iz tegle
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 3 kašike
  • špirinač - 3 kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • peršun
  • mirođija
  • nana
  • so
  • limun - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus i stavite ga u široku šerpu. Isecite paprike i šargarepu na sitno i dodajte ih u kupus. Sipajte 500 ml vode i sok jednog limuna. Promešajte i kuvajte oko 40 minuta na slaboj vatri.

Za to vreme isecite luk na sitno i propržite ga. Ocedite pasulj od vode i dodajte ga u luk.

Dodajte 1 kašičicu aleve paprike, isečenu nanu i propržite oko pet minuta. Ostavite da se ohladi i napunite suve paprike koje ste prethodno natopili u vreloj vodi.

Gotov kupus prebacite u posudu za pečenje. Stavite paradajz pire, 1 kašičicu aleve paprike, 1 kašičicu bibera, so po ukusu, pirinač, ulje i promešajte.

Stavite punjene paprike i ako voda ne prekriva kupus, dolijte. Zapecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni. Gotovo jelo pospite mirođijom i peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti