Način pripreme
Isecite kupus i stavite ga u široku šerpu. Isecite paprike i šargarepu na sitno i dodajte ih u kupus. Sipajte 500 ml vode i sok jednog limuna. Promešajte i kuvajte oko 40 minuta na slaboj vatri.
Za to vreme isecite luk na sitno i propržite ga. Ocedite pasulj od vode i dodajte ga u luk.
Dodajte 1 kašičicu aleve paprike, isečenu nanu i propržite oko pet minuta. Ostavite da se ohladi i napunite suve paprike koje ste prethodno natopili u vreloj vodi.
Gotov kupus prebacite u posudu za pečenje. Stavite paradajz pire, 1 kašičicu aleve paprike, 1 kašičicu bibera, so po ukusu, pirinač, ulje i promešajte.
Stavite punjene paprike i ako voda ne prekriva kupus, dolijte. Zapecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni. Gotovo jelo pospite mirođijom i peršunom.