Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Posne paprike sa svežim kupusom

Posne paprike sa svežim kupusom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Posne paprike sa svežim kupusom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
24/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Jedinstveno ukusno posno jelo koje će skupiti ovacije cele porodice"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 - 5 komada, suve
  • kupus - 1 manja glavica
  • pasulj - 400 g, iz tegle
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 3 kašike
  • špirinač - 3 kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • peršun
  • mirođija
  • nana
  • so
  • limun - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus i stavite ga u široku šerpu. Isecite paprike i šargarepu na sitno i dodajte ih u kupus. Sipajte 500 ml vode i sok jednog limuna. Promešajte i kuvajte oko 40 minuta na slaboj vatri.

Za to vreme isecite luk na sitno i propržite ga. Ocedite pasulj od vode i dodajte ga u luk.

Dodajte 1 kašičicu aleve paprike, isečenu nanu i propržite oko pet minuta. Ostavite da se ohladi i napunite suve paprike koje ste prethodno natopili u vreloj vodi.

Gotov kupus prebacite u posudu za pečenje. Stavite paradajz pire, 1 kašičicu aleve paprike, 1 kašičicu bibera, so po ukusu, pirinač, ulje i promešajte.

Stavite punjene paprike i ako voda ne prekriva kupus, dolijte. Zapecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni. Gotovo jelo pospite mirođijom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: