Šaran na roštilju sa bogatom marinadom

25/12/2017
"I punjen nije loš, ali nema ukusnijeg šarana od ovog na roštilju sa bogatom marinadom "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano565
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana dobro i operemo ga hladnom vodom spolja i iznutra. Isečemo šarana na filete debljine oko 1.5 cm.

Očistimo, oljuštimo beli luk, isečemo fa ili izgnječimo. U pleh ili duboku šerpu počinjemo da ređamo riblje filete. Preko posipamo biber, so i beli luk.

Ako smo ih stavili u duboku posudu, poređamo još jedan red i pospamo začinima. Posipamo vinom, maslinovim uljem i sokom od limuna, ostavljamo tako da odstoji oko jedan sat.

Uključujemo roštilj, namažemo i ostavljamo da se dobro ugreje, nakon toga stavljamo ribu da se peče.

Držimo svako po 5 minua sa obe strane ili dok komadi ne dobiju zlatnu boju.

Serviramo sa salatom po želji i kriškama limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti