Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolnice»Bombice od luka sa mlevenim mesom i topljenim sirom

Bombice od luka sa mlevenim mesom i topljenim sirom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Bombice od luka sa mlevenim mesom i topljenim sirom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Život je previše kratak da se brinete za kilograme, zato sipajte još jednu porciju i nek vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 - 5 srednje velikih glavica
  • mleveno meso - 350 - 400 g
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 koma
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • topljeni sir - 150 g
  • slanina - 4 - 5 traka
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk od ljuspi i isecite na dva dela. Pažljivo odstranite sredinu, čuvajući kranja dva sloja. Posolite i ostavite sa strane dok ne napravite nadev.

Isecite sredinu glavica luka na sitno i propržite je na kratko u malo ulja ili maslinovog ulja. Dodajte sitno isečeno povrće, a nakon toga i mleveno meso. Začinite solju i biberom, može i drugim začinima po ukusu.

Napunite luk, prvo napunite jednu polovinu, stavite malo topljenog sira i poklopite drugom polovinom. Uvijte tanko isečenim trakama slanine i fiksirajte čačkalicom, da se ne rastvore bombice.

Poređajte punjene bombice od luka u odgovarajuću posudu, prelijte mlazom maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: