Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa sitnim sirom i slatkom od malina

Čizkejk sa sitnim sirom i slatkom od malina

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čizkejk sa sitnim sirom i slatkom od malina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Ukusan, dijetalan i ... najbrže pojeden čizkejk koji smo pronašli"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 300 g, običan
  • maslac - 125 g
  • bademi - 1/2 šolje
  • lešnici - 1/2 šolje
  • Za krem
  • sitan sir - 1 pakovanje ili 300 g, neslan
  • kisela pavlaka - 200 - 250 g
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • šećer u prahu - 5 - 6 kašika
  • želatin - 1 pakovanje
  • Za preliv
  • slatko od malina
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvimo na veoma sitno pomoću blendera.

Stavljamo maslac u namrvljen keks i isečene na sitno bademe i lešnike.

Sve to zamesimo u rasporedimo po dnu posude.

Pomešamo kiselu pavlaku, šećer u prahu, neslani sitan sir i suvo grožđe, dok mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.

Za to vreme rastvaramo želatin i nakon što je gotov dodajemo ga u zejedničku smesu.

Kada je krem gotov, sipamo u posudu za pečenje preko kore od keksa.

Ostavljamo u frižider oko sat vremena dok se ne stegne.

Nakon toga prelivamo omiljenim domaćim slatkom od malina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: