Brioš Srce

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Brioš Srce
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 3
28/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Kad je napravljen od srca, ne može da ne bude raskošan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • suvi kvasac - 10 g
  • maslac - 80 g
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 140 ml
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • so - 1/2 kašičice
  • za premazivanje
  • sveže mleko - 3 - 4 supene kašike
  • za posipanje
  • smeđi šećer
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, šećer i so. Napravite udubljenje i tamo sipajte aktivirani kvasac (sa toplim svežim mlekom, 1 kašičicom šećera i 1 supenom kašikom brašna), žumanca, vanilin šećer i mekani maslac u parčićima.

Oblikujte testo, ostavite ga na toplom da nadođe - u posudi, pokriveno folijom. Gotovo testo podelite na 2-3 loptice. Svaku lopticu razvucite u krug.

Uz pomoć čaše /prečnika 10 cm/ isecite krugove. Tri od njig se ređaju tako što malo preklapaju jedan drugi i po sredini odozgo do dole se poliva tanka traka od ulja.

Pospite šećerom i uvijte krugove u rolat. Rolat isecite po sredini - dobijaju se dve ružice.

Ružice ređajte u kalup sa pokretnim dnom u obliku srca, obložen papirom za pečenje.

Poređajte ružice ostavite da nadođu, pokrivene, oko 20 minuta. Nakon toga namažite zaslađenim, toplim svežim mlekom i pospite smeđim šećerom.

Ružice pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Kad se ohlade popsite ih šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: