Način pripreme
Skuvajte makarone prema načinu ukazanom na pakovanju i ocedite ih od vode. Isecite luk na sitno i izdinstajte ga na maslacu. Dodajte mleveno meso i sok od paradajza. Kuvajte 5-6 minuta uz neprestano mešanje.
Sklonite posudu sa ringle i dodajte pavlaku. Začinite solju i biberom. Dodajte sos u skuvane makarone i promešajte u homogenu smesu.
U odgovarajuću duboku posudu za pečenje (čije ste dno prethodno namazali maslacem) stavite jednu koru, izvlačeći krajeve po zidovima. Namažite istopljenim maslacem i stavite drugu koru. Sipajte smesu od makarona i prekrijte trećom korom.
Pritisnite krajeve na dole (da se formira onlik pite). Namažite maslacem i stavite i četvrtu koru.
Ispecite u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju. Pre nego što je gotovo pospite narendanim kačkavaljem i dopecite 2-3 minuta.