Paprike punjene heljdom i šampinjonima

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Vreme je da počnemo da se hranimo zdravije, zato ćemo danas napravite punjene paprike sa heljdom i pečurkama!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano379
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • heljda - 200 g
  • paprike - 10 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 5 - 6 komada
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isplaknite heljdu vodom i skuvajte je dok ne bude polu gotova. Gotovu heljdu ocedite od vode pomoću sitne rešetke.

Oljuštite i isecite luk na sitno. Izdinstajte ga u ulju dok ne postane zlatast i dodajte očišćene i isečene pečurke. Nakon što se i one zaprže dodajte mleveno meso.

Začinite solju i biberom. Promešajte nadev u homogenu smesu i sklonite s vatre. Dodajte ga u heljdu i promešajte.

Napunite paprike, nakon što ste pre toga odstranili deo sa semenkama. Poređajte ih u odgovarajuću posudu za pečenje i dodajte oko 2 šolje tople vode.

Pecite dok paprike ne budu gotove (dok ne omekšaju i dobiju braonkastu preplanulost) u zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti