Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Sir u italijanskom stilu

Sir u italijanskom stilu

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Sir u italijanskom stilu5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ovo je italijanska varijanta našeg omiljenog Sira na šopski način, probajte i recite šta vam se više dopada"

Potrebni sastojci

  • rikota - 430 g
  • pekorino - 70 h
  • palenta - 40 g
  • jaja - 2 komada
  • kajenski biber - 1/4 kašičice
  • kora od limuna - izrendana kora 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • PARADAJZ SOS
  • beli luk - 3 čena, isečene na ljuspice
  • paradajz - 400 g iz konzerve
  • lovorov list - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

U duboki tiganj sipajte oko 2 supene kašike maslinovog ulja, ugrejte. Dodajte beli luk, isečen na tanke ljuspice. Sipajte paradajz iz konzerve, lovorov lis, posolite i pobiberite. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka 10 minuta. Vreme se meri nakon što paradajz provri.

U posudu sipajte rikotu, dodajte umućena jaja, izrendan sir, izrendanu koru od limuna, kajenski biber i palentu. Mešajte viljuškom dok ne dobijete pastu bez grudvica.

U tiganj sipajte oko 3 supene kašike maslinovog ulja, ukrejte i stavite po jednu punu supenu kašiku od smese. Obikujte u tiganju spatulom, pržite, više se peče na umerenoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Okrenite i sa druge strane.

Servirajte na paradajz sosu. Pospite bosiljkom.

Izvor: MasterChef J. Mielle

Napomena: Korsitila sam tiganj dnom koje se ne lepi. Loptice od sita se više vremena peku na rerni, nego što se prže. Paradajz iz konzerve treba da bude gust, a ne voden.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: