Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeni posni kupus sa leblebijama

Pečeni posni kupus sa leblebijama

Pečeni posni kupus sa leblebijama
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Ukusno i posno na seoski način - ne može da vam se ne dopadne"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, srednje veličine
  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • čubar
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i sitno isecite kupus. Očistite šargarepu i paradajz i isecite i njih. Pomešajte povrće, začinite solju i izgnječite rukama dok ne omekša kupus.

Stavite kupus u odgovarajuću posudu za kuvanje. Dodajte alevu papriku, ulje i sipajte toplu vodu do nivoa povrća.

Kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša. Jelo treba da ostane na masti.

SIpajte kupus u pleh za pečenje, dodajte čubar, biber i leblebije zajedno sa tečnosšću. Promešajte i poravnajte.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite jelo dok ne dobije braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: