Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Kavarma»Ukusna kavarma sa telećim jezikom i škembićima

Ukusna kavarma sa telećim jezikom i škembićima

Ukusna kavarma sa telećim jezikom i škembićima
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Nije prosto ukusna, nego najukusnija kavarma koju smo ikad probali"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 500 g, kuvan i oljušten
  • škembići - 300 g, kuvani
  • pečurke - 1 tegla, marinirane
  • maslac - 100 g
  • šargarepa - 2 komada, srednje
  • luk - 500 g
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i sitno ga isecite. Dinstajte u ulju dok ne omekša. Dodajte šargarepu i paradajz, oljuštene i sitno isečene.

Dodajte pečurke i jezik, isečen na komade. Začinite solju i alevom paprikom. Promešajte i skinite sa vatre.

U posebnoj posudi ugrejte masalc i dodajte kuvan i iseckan škembić. Dinstajte na kratko.

U odgovarajući pleh sipajte dve smese, sipajte 1 šolju tople vode. Pecite kavarmu dok ne ostane na masti. Gotovo jelo pospite biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: