Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
03/01/2018
"Vadite kalup za kolač, jer danas ćemo napraviti... rolat od pilećeg mlevenog mesa s jajima "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 464
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • pileće grudi - 2 komada
  • pileća džigerica - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 2 kriške
  • beli luk - 2 čen
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • nadev
  • jaja - 6 komada, kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite oprani i osušen pileći file i džigerice. Isecite luk i šargarepu na sitno i pomešajte ih.

Dodajte jaja, namrvljeni hleb, isečene na sitno čenove belog luka i peršun, posolite i pospite biberom po ukusu.

Promešajte mleveno meo i ostavite da tako odstoji, za to vreme skuvajte i oljuštite ohlađena jaja.

Namažite kalup za kolač sa mekim maslacem, sipajte i izravnajte smesu.

Poređajte jaja odozgo i pritisnite ih da potonu u mleveno meso, ponovo zagladite površinu.

Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Gotov rolat ohladite 10 minuta i okrenite u tanjir, servirajte topao.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar