Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Udubljena torta sa eurokremom

Udubljena torta sa eurokremom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Udubljena torta sa eurokremom
Fotografije: Vannq88
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Lepe torte su one koje se pripemaju sa mnogo ljubavi i još više čokolade"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • eurokrem - 100 g
  • banana - 1 komad
  • sastojci za ukras
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • orasi - 1 šolja, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, dodajte šećer, posle brašno i prašak za pecivo i na kraju dve vanile. Smesu sipajte u kalup za tortu sa ivicama koje se otvaraju, namazan uljem i posut brašnom i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Kad se kora ohladi, nemojte vaditi iz kalupa, napravite udubljenje u njoj, ali nemojte ići do dna, da ima bar 1 cm dna i 1 cm ivica.

Pomešajte pavlaku sa eurokremom, mrvicama od kore i bananom. Ovu smesu sipajte u unutrašnjost kore i kalup stavite u frižider na jedan sat.

Nakon toga izvadite tortu, odozgo i sa strane namažite pavlakom, umućenom sa šećerom u prahu za ukras. Sa strane zalepite orahe, a odozgo po želji ukrasite voćem ili orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: