Ukusna pita-hleb

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Ukusna pita-hleb
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
04/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Hrskava i aromatična pita-hleb sa ukusnim i bogatim nadevom! Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 700 g
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 4 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • pečurke - 200 g
  • krompir - 2 komad, a kuva
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i dodajte ostale sastojke bez maslaca i jednog žumanca. Zamesite meko testo. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Pokrijte testo i ostavite ga da nadođe oko 30 minuta.

Napravite nadev tako što propržite sitno iseckan luk u ugrejanom ulju. Dodajte očišćene i iseckane pečurke, alevu papriku i mleveno meso. Pržite dok luk ne bude gotov (luk i pečurke treba da omekšaju, a mleveno meso da promeni boju). Dodajte izgnječeni krompir i promešajte. Začinite biberom i ostavite nadev da se ohladi.

Podelite testo na dva dela. Razvijte oklagijom dve kore. Namažite dno odgovarajućeg pleha maslacem. Stavite jedan list testa i podignite ivice.

Sipajte nadev i ravnomerno ga rasporedite. Pokrijte drugim listom testa. Učvrstite ivice uz pomoć viljušte. Odozgo premažite umućenim žumancem i viljuškom napravite rupice na nekoliko mesta.

Stavite pitu-hleb da se peče u slabo ugrejanoj rerni, i postepeno pojačavajte temperaturu dok 190. Na ovaj način će ponovo narasti i ravnomerno će se ispeći, neće zagoreti.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju. Odozgo ga namažite maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: