Način pripreme
Prosejte brašno i dodajte ostale sastojke bez maslaca i jednog žumanca. Zamesite meko testo. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Pokrijte testo i ostavite ga da nadođe oko 30 minuta.
Napravite nadev tako što propržite sitno iseckan luk u ugrejanom ulju. Dodajte očišćene i iseckane pečurke, alevu papriku i mleveno meso. Pržite dok luk ne bude gotov (luk i pečurke treba da omekšaju, a mleveno meso da promeni boju). Dodajte izgnječeni krompir i promešajte. Začinite biberom i ostavite nadev da se ohladi.
Podelite testo na dva dela. Razvijte oklagijom dve kore. Namažite dno odgovarajućeg pleha maslacem. Stavite jedan list testa i podignite ivice.
Sipajte nadev i ravnomerno ga rasporedite. Pokrijte drugim listom testa. Učvrstite ivice uz pomoć viljušte. Odozgo premažite umućenim žumancem i viljuškom napravite rupice na nekoliko mesta.
Stavite pitu-hleb da se peče u slabo ugrejanoj rerni, i postepeno pojačavajte temperaturu dok 190. Na ovaj način će ponovo narasti i ravnomerno će se ispeći, neće zagoreti.
Pecite dok ne dobije zlatnu boju. Odozgo ga namažite maslacem.