Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Đuveč»Ćurka u đuvečari sa kupusom

Ćurka u đuvečari sa kupusom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Ćurka u đuvečari sa kupusom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Klasičan recept koji vam predstavljamo sa zadovoljstvom - ćurka u đuvečari sa kupusom"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 ćurka
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • maslac
  • vino - 1 šolja
  • lovorov list
  • aleva paprika
  • biber - 7 zrna
  • piment - 3 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ćurka se očisti, opere i iseče na parčiće. Svako od njih se blago zaprži u masnoći.

Glavica kupusa se iseče na sitno. Polovina se stavlja na dno podmazane đuvečare, a odozgo se rasporedi meso od ćurke.

Na kraju se stavlja druga polovina kupusa. Jelo se preliva vinom i začinjava začinima.

Đuvečara se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: