Pečeno jelo s patlidžanom, mlevenim mesom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
05/01/2018
"Izvolite da jedemo zajedno - takva đakonija treba da se podeli sa prijateljima "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano225
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan po dužini, posolite i ostavite sa strane, da pusti gorčinu. Za to vreme isecite luk i beli luk na sitno.

Zapržite u zagrejanom maslinovom ulju i dodajte mleveno meso. Začinite začinima (so, biber, aleva paprika, majčina dušica, kumin, kari, čubar). Kada je mleveno meso skoro gotovo dodajte pečurke i kuvajte još 10 minuta.

Ostavite smesu sa strane i ispržite patlidžan. U keramičku posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja i deo soka od paradajza.

Poređajte deo prženih patlidžana, sipajte smesu od mlevenog mesa, poređajte krugove mocarele i još jedan red patlidžana i sipajte preostali paradajz sos.

Stavite keramičku posudu u hladnu rernu i zagrejte na 200 stepeni, kuvajte 30 minuta, nakon toga dodajte parmezan i zapecite dok ne postane zlatastio. Servirajte sa sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar