Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Tanak Hleb»Pogača od pirinča sa maslinama i ruzmarinom

Pogača od pirinča sa maslinama i ruzmarinom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Pogača od pirinča sa maslinama i ruzmarinom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
07/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Evo je i alternativa uobičajenoj posnoj pogači - ova je još ukusnija i još zdravija"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • masline - 10 - 12 komada
  • ruzmarin - listovi
  • jaja - 1 komad
  • susam
  • ulje - 1 kašika, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinčano brašno sipajte u tepsiju i napravite udubljenje, gde ćete razbiti jaje. Dodajte kiselo mleko, sodu stavite u sirće, pa ih zajedno dodajte.

Na kraju dodajte ulje, so i viljuškom sve dobro promešajte.

Iz maslina uklonite koštice i isecite ih na komadiće, listove ruzmarina takođe sitno iseckajte. Sipajte sve u tepsiju i zamesite testo.

Nakon 10 minuta od testa napravite okruglu pogaču veličine tanjira i stavite je na papir za pečenje.

Preko premažite ulje i posipajte susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: