Kuglof sa inka kafom

09/01/2018
"Poznat i voljen ukus koji će vas vratiti u detinjstvo - sad će i vaša deca moći da probaju kuglof sa inka kafom "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad, sveže, veliko
  • kafa inka - 1 supena kašika, u granulama
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • limunska kiselina - nekoliko kristala
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 9 supenih kašika
  • brašno - 12 - 14 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za mešenje sipamo kiselo mleko i pomešamo sa šećerom, vanilom i inka kafom.

Promešamo smesu i kad se šećer rastvori, dodajemo sodu za hleb i limunsku kiselinu - nekoliko kristala.

Kada smesa od mleka nadođe zbog sode, dodajemo ulje i umućeno jaje.

Nstavljamo da mešamo i postepeno dodajemo prosejano brašno, oko 12-14 supenih kašika da se dobije gusto testo za kuglof.

Testo sipamo u kalup za kuglof, namazan uljem i posut brašnom. Stavljamo u ugrejanu rernu na 170 stepeni i pečemo dok ne bude gotovo, proveravamo čačkalicom za zube da li je kuglof pečen.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar