Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kuglof sa inka kafom

Kuglof sa inka kafom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Kuglof sa inka kafom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Poznat i voljen ukus koji će vas vratiti u detinjstvo - sad će i vaša deca moći da probaju kuglof sa inka kafom"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad, sveže, veliko
  • kafa inka - 1 supena kašika, u granulama
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • limunska kiselina - nekoliko kristala
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 9 supenih kašika
  • brašno - 12 - 14 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za mešenje sipamo kiselo mleko i pomešamo sa šećerom, vanilom i inka kafom.

Promešamo smesu i kad se šećer rastvori, dodajemo sodu za hleb i limunsku kiselinu - nekoliko kristala.

Kada smesa od mleka nadođe zbog sode, dodajemo ulje i umućeno jaje.

Nstavljamo da mešamo i postepeno dodajemo prosejano brašno, oko 12-14 supenih kašika da se dobije gusto testo za kuglof.

Testo sipamo u kalup za kuglof, namazan uljem i posut brašnom. Stavljamo u ugrejanu rernu na 170 stepeni i pečemo dok ne bude gotovo, proveravamo čačkalicom za zube da li je kuglof pečen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: