Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posno sočivo sa povrćem

Posno sočivo sa povrćem

Desislava PetrovaDesislava Petrova
Početnik
419
Posno sočivo sa povrćem
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Vadite velike tanjire, zato što nećete moći da ne tražite dodatno od ovog aromatičnog sočiva"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1.5 šolje
  • patlidžan - 1 srednji
  • tikvice - 2 male ili 1 veća
  • paprike - 1 komad, crvena
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 srednji
  • so
  • biber
  • peršun
  • ulje - ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite.

Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta. Nakon toga ga properite i isecite na kockice srednje veličine.

Isecite luk, beli luk i šargarepu na kockcie srednje veličine i propržite sa 2-3 supene kašike ulja ili maslinovog ulja.

Kad omekša, dodajte isečenu crvenu papriku, nakon toga oljuštene tikvice i nakon toga isečeni patlidžan. Posolite povrće i dodajte prstovat bibera.

Kad se povrće izdinsta, dodajte kuvano sočivo i 1/2 šolje vode u kome se kuvalo.

Ostaivte da se dinsta poklopljeno 5 minuta. Nakon toga dodajte oljušten i sitno iseckan paradajz i isečen peršun. Ostavite da se dinsta još 5 minuta, mešajte često da ne zagori.

Ako ne volite peršun, možete ga zameniti mirođijom ili bosiljkom, a možete i kombinovati nekoliko zelenih začina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: