Sicilijanski arančini

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/01/2018
"Zbog ovako ukusnih jela, vredi da čovek poželi da ima, ne jedan, nego dva želuca "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 765
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte pirinač dok ne omekša. Ocedite vodu ako je ima. Ostavite da se ohladi.

Začinite solju i razbijte dva jajeta. Promešajte i dodajte rendani parmezan.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju do umerene temperature.

Od smese oblikujte loptice. U sredinu svake stavite komadić mocarele.

Umutite preostala dva jajeta u posudi. Svaku loptu potopite u jaje, a nakon toga u prezle.

Pržite ćuftice od pirinča dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite iz masti tako što ih poređate na ubrus.

Arančine servirajte dok su još topli sa odgovarajućom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar