Krompir čorba sa fidom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
12/01/2018
"Čorba koja greje dušu, a spremićete je sa namirnicama kojih ima u svakoj kuhinji "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano616
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • fida - 1 - 2 šake
  • so
  • biber
  • čubar - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • ulje - 2 kašike
  • za zapršku
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • sirće - 1 - 2 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite, operite i isecite na kockice.

Šargarepu i luk narendajte i prodinstajte u ulju. Kada malo omekšaju, dodajte vodu i dodajte krompir i papriku, koju ste sitno iseckali.

Kada voda proključa, dodajte kocku bujona. Ostavite čorbu da se krčka 15 minuta. Nakon toga dodajte fidu i začine. Ostavite da se kuva još 10-15 minuta, dok se fida ne skuva.

Za zapršku: Žumance dobro pomešajte sa mlekom i sirćetom.

Čorbu sklonite sa vatre, dodajte 4-5 kutlače zapršci i dobro promešajte.

Dobijenu zapršku dodajte čorbi, mešajući sve vreme. Ostavite još 2-3 minuta da se kuva.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar