Svinjske pihtije u teglama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
12/01/2018
"Kažu da se sreća ne može zadržati na silu, ali možete staviti pihtije u tegle, što je gotovo isto "
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 796
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1 komad
  • svinjske kosti - kosti od 1 praseta
  • biber - 1 pakovanje, zrna
  • so - po želji
  • beli luk - 1 glavica
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku glavu podelite na 2 ili 4 dela. Uklonite oči i mozak, a kosti od praseta isecite na krupne komade i sve stavite u veliki kazan uli šerpu.

Sipajte vodu da ogrezne i da se kuva sve na tihoj vatri oko 3 sata, a na kraju dodajte so. Svo meso sklonite sa kostiju i iseckajte.

Na dno svake tegle stavite po 3-4 zrna bibera i sipajte meso, ali nemojte puniti tegle, jer treba da ostane mesta i za bujon, koji treba da se procedi kroz gazu.

U tegle dosipajte bujon (po želji možete dodati i čen belog luka), zatvorite i kuvajte 30 minuta. Ovako spremljene tegle su odlične za brzu zapršku za svinjsku pihtija čorbu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar