Pihtije u teglama

12/02/2019
"Kuvaš jednom, jedeš koliko hoćeš, zato što su ovo pihtije, lepo konzervisane u teglama "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano176
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske noge - 2 - 3 komada
  • uši - 2 komada
  • svinjske kosti
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 5 - 6 zrna
  • piment - 3 - 4 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo noge, uši i kosti u vodi. Nakon što provri, stavljamo biber, lovorov list, piment i so.

Kad se meso skuva, odvajamo od kostiju i noge i isitno iseckamo, takođe i uši. Procedimo bujon.

Očistimo čenove belog luka i izgnječimo.

U proceđeni bujon dodajemo meso i sve začine, promešamo i stavljamo u tegle.

Tegle zatvaramo i kuvamo oko 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar