Čokoladna torta sa moka kremom

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
15/01/2018
"Danas smo vam spremili ovu neverovatnu domaću tortu sa penastim kremom i ukusom kafe."
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 553
  • Pregledi tokom meseca300
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g čokoladni + 200 g, ceo
  • orašasti plodovi - 100g, mleveni, po želji ili miks
  • maslac - 100 g, meki
  • za krem
  • čokolada - 100 g, crna
  • pavlaka - 1/4 šolje, tečna, punomasna
  • za moka krem
  • čokolada - 200 g, crna
  • maslac - 60 g, otopljeni
  • jaja - 2 žumanceta
  • kafa - 1 šolja, hladna, jaki espreso
  • želatin - 1 pakovanje
  • pavlaka - 1 šolja, punomasna, tečna
  • šećer - 1 šolja
  • za glazuru
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Sameljite keks i orašaste plodove u blenderu ili multipraktiku. Nakon toga dodajte meki maslac i dobro promešajte.

Pleh za tortu, kojem se skidaju zidovi, obložite papirom za pečenje. Rasporedite keks i orašaste plodove, tako da dobro pritisnete prstima.

Da biste napravili krem, zagrejte dobro pavlaku, sklonite sa vatre i u nju sipajte čokoladu.

Dobro mešajte, dok ne dobijete gladak krem. Isipajte krem preko kore od keksa, tako da odvojite malo i za drugu koru. Poređajte sloj sa celim keksom. Stavite pleh u frižider, da se stegne.

U isto vreme napravite moka krem, tako što na tihoj vatri na pari otopite čokoladu i maslac. Sklonite sa vatre čim se sve homogenizuje, pa umutite sa žumancima.

Sipajte kafu, 1/3 pavlake i želatin, koji ste prethodno razmutili na pari u malo vode i koji je nabubreo. Dobro umutite, pa ostavite da se moka krem ohladi.

Umutite u čvrst sneg preostalu pavlaku sa šećerom i dodajte ohlađenom kremu.

Preko keksa isipajte moka krem i poređajte još jedan sloj keksa. Premažite krem koji ste ostavili još od prve korice.

Nakon toga prelijte tortu čokoladnom glazurom i dekorišite po želji. Otavite u frižideru na nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar