Način pripreme
Od navedenih sastojaka za testo, umesite meko i elastično testo. Podelite ga na 10 jednakih delova i oblikujte loptice, uvijte ih u čistu krpu na ne manje od 30 minuta.
Za to vreme u metalnoj posudi rastopite maslac i krupnije sameljite orahe u blenderu.
Kad isteče vreme razvijte loptice na tanke kore jednu po jednu. Svaku koru pospite rastopljenim maslacem i mlevenim orasima. Oko tanke oklagije uvijte svaku koru na labav rolat i rukama sakupite koru ka sredini oklagije (u harmoniku).
Pažljivo izvadite rolat sa oklagije i poređajte ih u pravougaoni pleh, namazan maslacem.
Namažite poređane sarajlije sa preostalom mašću, isecite ih oštrim nožem na komade veličine po vašoj želji. Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni i pecite 1 sat, ostavite baklavu u isključenoj rerni da se potpuno ohladi.
Pripremite sirup tako što pomešate vodu, šećer i koru od limuna. Kuvajte 10 minuta nakon što provri, dodajte sok od limuna i promešajte. Prelijte hladnu baklavu sarajliju vrelim sirupom, uvijte pleh aluminijumskom folijom da se popari. Ostavite tako na jednu noć na hladnom mestu da upije sirup.