Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska kolenica sa začinima iz rerne

Svinjska kolenica sa začinima iz rerne

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Svinjska kolenica sa začinima iz rerne
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Kolenica je specijalitet nemačke kuhinje, a ovaj recept je prava klasika."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada, sa kožicom
  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - čenovi, iseckani na listiće
  • ruzmarin
  • so
  • biber
  • aleva apprika - ljuta ili čili
  • voda
  • ulje - za premazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

U tepsiju za pečenje stavite kolenice, koje ste prethodno istrljali solju, alevom paprikom i mevenim biberom.

Dno tepsije premažite sa malo ulja. Stavite tepsiju u rernu, tako da rešetka unutra bude na sredini rerne. Ispod nje stavite drugu tepsiju u koju ste sipali vodu do pola posude, pa dodajte iseckan kormpir, crni luk i čenove belog luka.

Posipajte kolenicu sa malo ruzmarina. Pecite na temperaturi do 200 stepeni, tako što s vremena na vreme okrećete kolenicu i prelivate je sosom, koji se stvara za vreme pečenja.

Poslužite sa krompirom i povrćem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: