Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjska kolenica sa pečurkama

Svinjska kolenica sa pečurkama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Svinjska kolenica sa pečurkama
Fotografije: Albena Atanasova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Je l znate u čemu je tajna sočne svinjske kolenice? Evo ga jedan provereni recept sa pečurkama i origanom, koji će vas naterati da poližete prste"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • sir - oko 60 g, topljeni
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak
  • biber
  • so
  • origano - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kolenicu da se u potpunosti skuva, pa zatim uklonite kosti i isecite meso. Pečurke isecite na listiće, a luk na polumesece.

Zagrejte malo ulja u tiganju, propržite luk i dodajte pečurke zajedno sa malo bujona od svinjskog mesa. Neka se tako dinsta dok pečurke ne omekšaju, pa dodajte biber i so.

Čim omekšaju, dodajte topljeni sir, beli luk, origano i bosiljak. Stavite svinjsko meso kod povrća, pa neka se sve dinsta nekoliko minuta. Poslužite jelo dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: