Riba sa svežim kupusom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
16/01/2018
"Zanimljiva kombinacija, koju smo probali i mnogo nam se svidela - a sada je red na vas "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano380
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, amur
  • kupus - 1 .8 kg
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • univerzalni začin
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od ljuspi i operite je. U šerpu sipajte ulje i stavite je na jaku vatru. Ribu isecite na komade, pa je ispržite u ulju.

Stavite je u tanjir, a u istom ulju stavite kupus iseckan na tračice i sitno iseckan paradajz.

Kada kupus omekša, sklonite ga sa vatre i dodajte mu začine. U vatrostalnu posdu stavite pola od ukupne količine kupusa.

Preko njega poređajte komade propržene ribe i preko ribe preostali kupus. Nije potrebno dolivati vodu.

Pokrijte posudu aluminijumskom folijom. Jelo pecite na visokoj temperaturi najmanje 60 minuta. Zatim sklonite foliju da se kupus zapeče.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar