Jednostavne gjozleme (turske palačinke)

Jednostavne gjozleme (turske palačinke)
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
"Ove palačinke na saču ili tiganju su savršna ideja za vaš doručak. Pripremite ukusne gjozelme za celu porodicu."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte mleko u veliku posudu, dodajte brašno i postepeno mesite tvrdo i glatko testo koje može da se razvlači.

Podelite ga na loptice veličine kajsije na primer. Svaku loptu razvucite tanko na brašnom posutoj radnoj površini, uz pomoć tanke oklagije, koju takođe pospete brašnom. Što su listovi tanji, gjozelme će biti ukusnije.

Pospite mrvljenim sirom i presavijte listove kao koverat, a na kraju pritisnite prstima, da se ne bi otvorio. Ovako pripremljene gozelme pržite sa obe strane u ugrejanom ulju, u tiganju sa debelim dnom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: