Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca na seoski način

Svinjska rebarca na seoski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjska rebarca na seoski način
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ima mnogo razloga zbog kojih nećemo biti vegetarijanci A najvažniji je - ova neverovatno ukusna svinjska rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 700 g
  • biber
  • so
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • žalfija - 1 kašičica
  • aleva apprika - 1 kašika, dimljena
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, ljuspe
  • med - 2 kašike, tečan
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • beli luk - 1 čen
  • crno vino - 1 šolja
  • krompir - 500 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isecite na komade. U činiju stavite sve začine, maslinovo ulje, med i isitnjeni beli luk, pa promešajte. Očistite krompir i isecite ga na pola.

U tepsiju stavite rebarca, preko krompir i prelijte smesom od začina, tako da je rasporeditepreko krompira. Rukama istrljajte mesom i promešajte. Sipajte vino i pokrijte meso aluminijumskom folijom.

Stavite u zagrejanu rernu da se peče na 160 stepeni oko 1 h i 20 minuta, pa zatim sklonite foliju, povećajte temperaturu na 190 stepeni i pecite još 10 minuta, dok meso ne porumeni.

Poslužite rebarca sa krompirom, a prethodno ih posipajte svežim peršunom.

Napomena: Ako vas brine štetnost aluminijumske folije, tepsiju možete pokriti odgovarajućim poklopcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: