Ćufte sa kačkavaljem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ćufte sa kačkavaljem
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Danas vam predlažemo ove majstorske ćufte, iz kojih odmah izlazi kačkavalj ako ih jedete tople"

Potrebni sastojci

  • rakija - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 kašika, kravlje
  • soda bikarbona - 1kašičica
  • ulje - 250 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • prezle - 30 g
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • mladi luk - 3 struka, svež
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • mleveno meso - 250 g teleće + 250 g svinjsko
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sodu u kiselo mleko, pa isipajte zajedno u činiju i dodajte obe vrste mlevenog mesa.

Sitno iseckajte mladi luk i peršun, pa ih dodajte mlevenom mesu, zajedno sa začinima, zatim umućeno jaje, prezle i kašiku rakije.

Alkohol se dodajte smesi za ćufte, kako one ne bi tokom prženja upijale masnoću.

Zamesite i stavite u frižider da odstoji pola sata.

Kačkavalj isecite na male kocke debljine oko 1 cm.

Napravite ćufte od mesa i u svaku ćuftu prstom napravite udubljenje, pa stavite kockicu kačkavalja i ponovo oblikujte ćuftu, da se napravljena rupa zatvori.

Pržite u zagrejanom ulju sa svih strana, dok ćufte ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: