Istanbulski đevreci

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
17/01/2018
"Naučite kako se prave ovi originalni istanbulski đevreci sa susamom. Idu uz čašu jogurta i dobro raspoloženje "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 342
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • voda - 1 šolja, topla
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • pekmez
  • susam - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte kvasac, šećer, so i ulje. Sipajte vodu i zamesite meko testo.

Ostavite testo da naraste. Dobijeno testo podelite na 14 - 16 loptica. Svaku lopticu uvijte u fitilj, a fitilj u đevrek.

Stavite posoljenu vodu da proključa, pa spuštajte đevreke u kipuću vodu. Đevreci su gotovi da se izvade kada isplivaju.

U činiji rastvorite pekmez sa vodom /1 : 1/. Svaki đevrek umočite u smesu, a zatim u susam i stavite da se peče u vruću tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Neka se peče dok ne dobije zlatnu boju.

Ako nemate pekmez, možete ga zameniti medom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar