Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pile sa čarobnim sosom

Pile sa čarobnim sosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Pile sa čarobnim sosom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
"Pažnja!!! Izuzetno ukusno pile! Nije dobro za ljude sa slabim srcima i ljude na dijeti"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 3 komada, bataci ili file
  • brašno - 150 g
  • so
  • biber
  • ulje - 50 ml
  • za sos
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 2 čena
  • pesto kalabreze - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • pavlaka - 250 ml, tečna, za kuvanje
  • sveže mleko - 400 ml
  • mocarela - 120 g, izrendana
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite pileće meso na pola ako koristite batake i karabatake, ako koristite grudi, podelite ih na dva dela.

Začinite komade mesa solju i biberom, stavite brašno u tanjir i lepo uvaljajte svako parče. Skinite višak brašna, stavite ulje u duboki tiganj i stavite prvo komade, okrenute sa kožom na dole.

Pržite meso sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju, izvadite i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Uključite rernu na 180 stepeni i stavite pleh u nju, pecite meso 30 minuta.

Očistite luk i beli luk, sipajte malo masti u kojoj ste pržili pile, ostavite u tiganju oko 2 supene kašike od nje, ponovo ugreje, stavite luk i beli luk. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte pesto, promešajte i stavite biber. Ponovo pormešajte, dobijate gustu smesu.

Sipajte pavlaku i neprestano mešajte. Treba da dobijete gust sos, kuvajte nekoliko minuta dok ne dobije gustu kašu i sipajte mleko. Promešajte i ostavite sos nekoliko minuta da se krčka. Izvadite meso i stavite u tiganj sa sosom.

Natopite komade mesa u sos, lagano promešajte i ostavite tako 5 minuta. Na kraju pospite rendanom mocarelom između mesa, možete i malo preko mesa posuti, ako nemate mocarelu, može i kačkavalj. Mocarela će odmah zgusnuti sos, skinite sa vatre.

Po želji pospite svežim peršunom i iseckanom ljutom paprikom, za raskoš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: