Način pripreme
Stavite pileće batake u činiju, prelijte ih svežim mlekom, pa dodajte vinsko sirće. Promešajte, da se meso sjedini sa marinadom, a onda stavite činiju u frižider na najmanje pola sata.
Usitnite kukuruzni kornfleks, pomešajte ga sa belim brašnom i prezlama. Dodajte dimljenu alevu papriku, ljuti čili, beli luk u prahu i biber. Dodajte so, prašak za pecivo i promešajte.
Umutite jaja za pohovanje.
Izvadite batake i umočite ih u umućena jaja, a zatim uvaljajte u suvu smesu i poređajte u tavu sa pek papirom. Otopite maslac, prelijte batake i stavite u rernu da se peku na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Za barbeque sos pomešajte majonez, senf i ren i promešajte sve. Dodajte čenove belog luka i sirće. Isitnite čenove belog luka i dodajte sirće. Posolite, dodajte dimljenu alevu papriku i promešajte sos.
Garnirajte hrskave pileće batake sa belim barbeque sosom i servirajte.