Kolač sa kremom i mini kroasanima

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
265
11
380
Kolač sa kremom i mini kroasanima
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
"Imamo nov najomiljeniji kolač i jedva čekamo da podelimo recept sa vama"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • pavlaka - 300 ml, slatka, tečna
  • šećer - 1 šolja
  • vanilin šećer - 2 komada
  • kroasani - 10 komada, mini, kakao
  • za karamel
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite tiganj na ringlu i zagrejte, isipajte šećer i karamelizujte ga dok ne dobije zlatnu boju, ali karamel nemojte mešati, samo malo prodrmajte tiganj, bez mešanja.

Isipajte vrući karamel u tepsiju, pa okrećite tepsiju, tako da se karamel razlije na sve strane i pokrije dno tepsije i stavite je na stranu.

Isecite mini kroasane uzdužno na pola i poređajte ih u tepsiju preko karamela. Stavite ih dok je karamel još vruć, da bi se oni zalepili za njega.

Ostavite da se ohladi i napravite smesu za krem.

Umutite jaja sa šećerom u penasti sneg, dodajte vanilin šećer, mleko malo zagrejte zajedno sa pavlakom pa ih sipajte u smesu sa jajima, dok sve vreme mutite miskerom bez prestanka.

Procedite smesu i isipajte je preko kroasana. Stavite u rernu na 170 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta, dok ne postane čvrst i dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite i ostavite kolač da se ohladi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: