Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama i keksom od čokolade

Čizkejk sa jagodama i keksom od čokolade

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Čizkejk sa jagodama i keksom od čokolade
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Ima nešto magično u kombinaciji keksa od čokolade i jagoda, tako nam se čini dok jedemo ovaj čizkejk"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, od kakaoa
  • maslac - 150 g, rastopljen
  • pavlaka - 500 g, kisela
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • želatin - 20 g
  • jagode - 150 g
  • slatko - 160 g, od celih jagoda
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite želatin u malo hladne vode i ostavite da nabubri.

Stavite keks i maslac u blender i sameljite.

Uzmie kalup, sa dnom koje se skida i stavite mrvice od keksa, pritisnite rukama tako da dobijete koru i malu liniju oko ivica. Stavite u frižider na 30 minuta.

Rastvorite želatin pari i ostavite da se ohladi.

U posudu stavite pavlaku, krem sir i šećer. Promešajte i pažljivo dodajte želatin.

Sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi i da želatin ne bude mnogo topao, da se pavlaka ne preseče.

Sino isecite jagode i dodajte ih u posudu, promešajte.

Izvadite kalup iz frižidera i sipajte mlečnu smesu.

Stavite u frižider da se stegne, minimum 6 sati.

Na kraju čizkejk pospite slatko od jagoda i ukrasite celim, svežim jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: